L’increment de la temperatura ambiental, és un dels factors que afavoreixen el creixement de la legionel·la, i la reobertura d’establiments, activitats o instal·lacions que poden haver estat tancades degut a la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, cal recordar la importància de les actuacions de prevenció i control de la legionel·losi en totes les instal·lacions de risc, per tal de prevenir casos i brots d’aquesta malaltia.
Si les instal·lacions es mantenen aturades, es recomana:
Si es reobren instal·lacions que han estat aturades, cal tenir en compte que:
L’estancament d’aigua a les instal·lacions pot augmentar el risc de proliferació de legionel.la. Per tant, si les instal·lacions han estat tancades, aturades o amb trams amb aigua estancada, abans de tornar-les a posar en funcionament, cal en tots els casos:
Per a totes les instal·lacions que estan en funcionament, cal recordar que:
Els titulars d’aquestes instal·lacions han d’adoptar les mesures necessàries per assegurar que es continuïn realitzant amb rigorositat les actuacions de prevenció i control de la legionel·losi, d’acord amb el que estableix la normativa vigent: revisió de les instal·lacions, neteja, purgues, control de temperatura, tractaments de desinfecció i anàlisis de Legionel.la.
Cal tenir especial cura en controlar la desinfecció de l’aigua i la temperatura, i en mantenir els nivells de biocida, la terbolesa, el pH correctes.
Totes les actuacions que es portin a terme han de quedar degudament descrites i registrades, tal com es fa habitualment.
Per més informació es poden consultar els següents enllaços: