Molt bona acollida per part del públic assistent i una sort haver pogut gaudir del 'Camí de cavalls' a l'Esperança de Gurb, amb una bonica escenografia i gran interpretació de les actrius.
Un Camí de Cavalls, que ressegueix l’illa de Menorca per la costa, va servir d’inspiració a Noemí Morral (Vic, 1972) per al seu tercer llibre de poemes i dibuixos ‘Camí de cavalls’. A partir d’aquest llibre n’ha nascut una representació teatral que es va estrenar al febrer de l’any passat, que ha ‘rodat’ per diversos teatres d’Osona i que aquest divendres 2 de juliol es va poder veure a Gurb. El teatre del Molí de l’Esperança va acollir la posada en escena de l’obra del mateix títol. L’interpreten la mateixa Noemí Morral i la ballarina Karina Amato, sota la direcció de Joan Roura.
En l’espectacle, les dues dones transmeten la complicitat que va viure el grup d’amigues durant el viatge. L’escenografia la conformen les motxilles a cada punta d’un espai en blanc i, al fons, la projecció dels dibuixos que integren el llibre, mentre les protagonistes van desgranant els poemes, que convertien en gest, diàleg i cançons.
El llibre en el qual està inspirada l’obra està format per il·lustracions i poemes que va escriure durant un viatge a Menorca amb tres amigues més l’octubre de 2017, una època de l’any en què l’illa recupera el seu ritme quotidià després de l’estiu. Tot caminant per aquesta ruta, Morral va començar a escriure poemes: “aquell lloc t’inspira a escriure les sensacions que hi vius”, explica l’autora. El canvi de ritme vital, la descoberta de paisatges o la relació personal amb les seves companyes de viatge són impressions que després va destil·lar en poemes i en il·lustracions. El viatge va durar vuit dies i als textos hi surten el mar, la vegetació o la fauna, però també l’especulació, la contaminació o la gent que mor al mediterrani.
L’autora ja havia convertit en espectacles escènics els dos llibres anteriors: Finestra poètica a Essaouira i Tornar. El 2020 Noemí Morral va publicar un nou treball, Portes endins, que relata amb 59 vinyetes poètiques el confinament de la primavera de l’any passat arran de la pandèmia del coronavirus.