Aquest passat dijous, 24 de novembre, vam gaudir de la xerrada de Jaume Ayats i Abeyà, músic, professor d'etnomusicologia i doctor en Història de l'Art
Commemorant el 20è aniversari de l'Escola Municipal de Música de Gurb, aquest passat dijous, 24 de novembre, vam poder gaudir de la xerrada i els coneixements del doctor en Història de l'Art i especialitzat en musicologia Jaume Ayats. L'activitat es trobava dins del marc de la Festa Major d'aquest 2022, i va ser molt interessant tant pels coneixements com per descobrir la importància de la música per als humans.
El col·loqui va versar sobre el paper que juga la música en la creació de comunitat, arribant a la conclusió que els humans som clarament uns animals sonors. Ayats va incidir molt en aquest tema, ja que, al llarg de tota la història la música sempre ha estat imprescindible en la creació de comunitats i el so sempre ens ha acompanyat. Sense la seva presència, no existiria ni tan sols la societat com la coneixem avui en dia.
Tots els assistents van tenir el plaer de poder compartir aquesta xerrada i reflexions amb un dels principals ponents en musicologia i etnomusicologia que hi ha actualment al país.
En el currículum de Jaume Ayats destaquen, entre tants altres títols, el seu doctorat en Història de l'Art -especialitat de musicologia- per la UAB; la llicenciatura en Filologia Catalana per la UB; i els seus coneixements en violí pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona.
Alhora, Ayats també va dur a terme diversos estudis en l'àmbit de l'etnomusicologia en prestigioses acadèmies de París, i sempre ha estat fortament lligat a tota l'expressió musical tant catalana com osonenca.
Amb aquest currículum, i amb reflexions d'allò més interessants, vam poder gaudir d'una vesprada ideal per commemorar, alhora, la nostra Festa Major, la setmana de Santa Cecília i el 20è aniversari de l'Escola Municipal de Música de Gurb. L'acte va ser obert a tota la població i organitzat directament per l'EMMG i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gurb.