Mesures econòmiques de suport a les empreses, autònoms i els treballadors

Des de l’ajuntament intentarem informar, en la mesura que ens sigui possible, de forma resumida de les diferents mesures econòmiques aprovades per les diferents administracions per frenar l'impacte econòmic provocat pel COVID-19 en les empreses.
En aquest enllaç podeu recuperar el comunicat de mesures econòmiques i socials excepcionals de l’ajuntament de Gurb emes el passat 25 de març.
http://www.gurb.cat/index.php?tipus=5&id=2803


Avals ICO

En Resolució de 25 de març de 2020, per la que s’aproven les característiques del primer tram de la línia d’avals ICO per empreses i autònoms, per pal·liar els efectes econòmics del COVID-19. Aquest acord estableix mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social del COVID-19, les condicions aplicables i requisits a complir, detallats a l’annex 1, per al primer tram de la línia d’avals que escindirà a un import de 20.000 milions d’euros. S’avalarà el finançament atorgat per entitats de crèdit, establiments financers de crèdit.

Podeu consultar la resolució en el document adjunt (BOE)


La Generalitat ha activat la Finestra Única Empresarial

Ofereix un servei d'atenció digital a les empreses, autònoms i professionals per informar de les mesures adoptades en matèria econòmica pel Govern de la Generalitat de Catalunya i pel Govern de l'Estat per fer front a la situació excepcional d'estat d'alarma provocada pel coronavirus COVID-19. Més informació aquí.

Informació del SOC per a persones treballadores: Com donar-se d'alta com a demandant d'ocupació (infografia)

Informació del SOC per a les empreses: Mesures de suport pel manteniment de l'ocupació (infografia)

Informació del SOC per a professionals autònoms: Mesures de suport (infografia)

Sol·licitar finançament a l'Institut Català de Finances (Pimes i Autònoms): enllaç sol·licitud

Mesures Tributàries COVINYA-19 de l'AEAT: enllaç web

Instruccions per a sol·licitar l'aplaçament de deutes a l'AEAT: enllaç instruccions

El Govern activa un paquet de mesures d'ajuts al comerç de 9 milions d'euros per fer front a l'emergència sanitària pel COVID-19. Descarrega el comunicat de premsa en format PDF.

El Govern activa una línia d'ajuts directes de dos milions d'euros per donar suport a microempreses i professionals del sector turístic afectats per la COVID-19. Descarregar el comunicat de premsa en format PDF

A la pàgina web del SOC https://serveiocupacio.gencat.cat/ca/soc/informacio-sobre-el-coronavirus-sars-cov-2/ podeu trobar informació adreçada a les entitats, a la ciutadania, a les empreses i també un apartat de normativa on s'hi reflecteix tota la normativa aprovada en relació amb l'afectació del COVID-19.

Als següents enllaços podeu trobar informació sobre els ERTO i ERO elaborada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies:
https://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/el_departament/coronavirus-sars-cov-2/treballadorsiempreses/faqambitlaboral/

i la informació elaborada pel Servicio de Empleo Público Estatal (SEPE) https://www.sepe.es/HomeSepe/COVID-19/preguntas-frecuentes.htmlCreiem que potser poden ser del vostre interès aquestes iniciatives que están portant a terme:

• Borsa de treball d'emergència COVID-19 per a cobrir les vacants dels centres assistencials públics o privats de Catalunya https://serveiocupacio.gencat.cat/web/.content/01_soc/CORONAVIRUS/Ciutadans/Borsa_SOC_Assistencial_dependencia_COVID19.pdf

• Borsa de treball de la campanya agrària 2020: https://serveiocupacio.gencat.cat/ca/detall/noticia/Campanya-agraria-de-la-fruita-2020

Documents relacionats

BOE ICO (pdf, 274 kb)