Comunicat del poble de Gurb

El poble de Gurb ha emès un comunicat en relació a la sentència del Tribunal Suprem. Totes les entitats del municipi que es vulguin adherir només cal que ho comuniquin a l’Ajuntament.

Podeu descarregar el document en format PDF que trobareu al final de l'escrit.
Comunicat del poble de Gurb en relació a la sentència del Tribunal Suprem
Avui el Tribunal Suprem ha fet pública la sentencia contra les persones jutjades per organitzar el referèndum de l’1-O, fent efectiva la venjança de l’Estat Espanyol amb les condemnes totalment injustes d’entre 13 i 9 anys de presó per l’Oriol Junqueras, el Raül Romeva, la Dolors Bassa, el Jordi Turull, la Carme Forcadell, el Joaquim Forn, el Jordi Rull, el Jordi Sánchez i el Jordi Cuixart. Rebutgem i lamentem profundament aquestes condemnes totalment fora de lloc i que únicament busquen l’escarment i l’eliminació de l’adversari polític.

Volem condemnar i rebutjar també la pena a en Carles Mundó, exregidor de l’Ajuntament, amic i veí de Gurb, que ha estat condemnat per desobediència, amb una pena d’inhabilitació i multa econòmica. També han condemnat a aquesta mateixa pena a Meritxell Borràs i Santi Vila.

Volem manifestar el nostre suport incondicional a totes i tots el encausats per aquest procés, convençuts que l’única sentència justa hauria set l’absolució de totes i tots ells. Volem fer extensiu el nostre suport i ànim a tots els familiars que segur que pateixen pels seus éssers més estimats.

Estem tristos per tots els presos i preses polítiques, però també determinats i valents enfront la maldat de la justícia de l’Estat espanyol.

L’Estat espanyol els ha acusat i sentenciat per haver defensat el dret a decidir democràticament el futur de Catalunya. Aquesta sentència mostra els límits i la feblesa d’un estat que és capaç de conculcar drets fonamentals per derrotar als seus adversaris polítics.

Denunciem que l’empresonament, les condemnes, l’exili forçat d’adversaris polítics i la persecució de moltes persones represaliades a Catalunya, són la constatació definitiva del fracàs del govern espanyol a l’hora d’abordar amb maduresa i sentit democràtic la reivindicació, sempre escrupolosament pacífica, de la ciutadania catalana.

Denunciem la vulneració de drets fonamentals avui per salvar la democràcia per tothom demà. Avui són els nostres presos i preses polítiques. Demà pot ser qualsevol persona o entitat acusada de dissidència, qualsevol opció política que sigui molesta al partit de govern.

El judici ha estat una farsa, amb un relat inventat, ple de manipulacions, arbitrarietats i de connivència entre la fiscalia i les acusacions, i uns jutges que han fet de punta de llança de la venjança i l’escarment contra la nostra gent.

La sentència no és un càstig a una persona, ni tan sols a una opció política o als habitants d’un territori, sinó una amenaça directa a les minories i els discrepants, en el sí de la Unió Europea. I amb ella, als pilars de tota societat democràtica.

Denunciem que la reacció de l’estat, renunciant al diàleg i apostant per la via repressiva, posa en perill els principis democràtics més elementals.

Per tot això, i perquè votar no és delicte, reclamem la immediata posada en llibertat de tots i totes les preses polítiques, el retorn dels exiliats i exiliades, i la restitució de tots els seus drets.

Reclamem als organismes internacionals, que no deixin passar aquesta flagrant arbitrarietat, i que es posicionin al costat de la veritat i la llibertat.

Demanem a tots els ciutadans i ciutadanes de Gurb, de la comarca, del país i de tots els que estimen la justícia i la llibertat que no deixin de reivindicar arreu, de manera pacífica i persistent, que “votar no és delicte”.

Podran mantenir empresonats l’Oriol, el Raül, la Dolors, el Jordi Turull, la Carme, el Joaquim, el Jordi Rull, el Jordi Sánchez, el Jordi Cuixart i tants represaliats com vulguin però no hi ha prou presons per tancar un poble sencer ni els seus anhels de llibertat.

Que la sentència no ens aturi sinó tot el contrari, que ens enforteixi per debilitar el règim del 78.

Per una Catalunya lliure, per la República Catalana

LLIBERTAT PER TOTS ELS PRESOS I PRESES POLÍTIQUES I PEL RETORN LLIURE DELS EXILIATS I EXILIADES!

Gurb, 14 d’octubre de 2019Comunicat conjunt de:
• Ajuntament de Gurb
• Grup Municipal de Junts x Gurb
• Grup Municipal d'Units x Gurb
• Grup Municipal d'Independents per Gurb
• Unió Esportiva Gurb
• Associació Musical de Gurb
• Associació Donats de Sang, Delegació de Gurb.
• Gurb contra el Càncer.
• Grup de Teatre La Gronsa del Molí.
• ANC Gurb.
• AMPA Institut de Gurb.

*Actualizarem el llistat d'adhesions constantment.

Documents relacionats