Projecte PLANTA'M

El 24 de març arriba el projecte PLANTA'M a Gurb.
Aquest mes de març tindrà lloc en cinc municipis de la província de Barcelona la primera edició del projecte PLANTA ́M, promogut per Verd Natura (Verdvending) i sota la direcció Tècnica de la Fundació Internacional Plant-for-the-Planet.

El projecte compta amb el suport i col·laboració tècnica de la Diputació de Barcelona i amb el suport dels Ajuntaments del 5 municipis, l'Obra Social "La Caixa", Factor Energia i VERITAS.

És un projecte socioeducatiu de sensibilització mediambiental adreçat a nens, nenes, joves i adults, amb un triple objectiu:
a. Transmetre el valor afegit que aporten els arbres
b. Involucrar en la temàtica a les empreses (RSC) i a les escoles c. Lluitar plegats contra el canvi climàtic.

Els municipis que hi participaran seran:
• Manresa: 9 de març, de 10 a 14h
• Mollet del Vallès: 16 de març, de 10 a 14h
• Sant Sadurní d'Anoia: 17 de març, de 10 a 14h
• Olivella: 23 de març, de 10 a 14 h
• Gurb: 24 de març, de 10 a 14 h

Alhora, i reforçant les plantades populars en les dates esmentades, es realitzaran cinc Acadèmies Plant-for-the-Planet per la identificació de joves talents i lideratges en canvi climàtic en els mateixos municipis en dates anteriors ( dijous o divendres, en escoles seleccionades)

Les plantades populars aniran acompanyades dels Tallers de Dibuix on, sota el títol "el món que vols", els joves hauran de dibuixar el món que s'imaginen quan seran grans. Es farà per categories: de 0-5 anys, de 6 a 10 anys, i d'11 a 15 anys. Aquests dibuixos formaran part d'un estudi que farà posteriorment un grup d'experts (psicòlegs, psicopedagogs, sociòlegs...) sobre la visió que tenen els joves del nostre demà.

PLANTA'M es defineix com a eina de transformació social en el marc socioeducatiu, ressaltant la importància dels arbres en la lluita contra el canvi climàtic i involucrant- hi les empreses a través de les veus dels que demà seran els nostres governants, els nens i nenes.

Podeu trobar més informació delm projecte PLANTA'M al seguent enllaç:  http://verdvending.com/projecte-plantam/