Informació de la malaltia de la pesta porcina africana

L’Ajuntament vol difondre la següent nota informativa per la prevenció de la malaltia de la pesta porcina africana.
Podeu trobar més informació al portal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació


NOTA INFORMATIVA PER LA PREVENCIÓ DE LA MALALTIA DE LA PESTA PORCINA AFRICANA

Arran de la situació de la malaltia Pesta Porcina Africana (PPA) a la Unió Europea, i especialment amb la declaració d’aquesta a Bèlgica, des del Departament d’Agricultura s’estan sumant esforços per a la prevenció de la seva introducció al nostre territori.

La PPA és una malaltia contagiosa de declaració obligatòria que afecta al porc domèstic i al porc senglar i que es caracteritza per uns nivells de mortalitat propers al 100%. Es tramet per contacte directe amb altres porcs i senglars infectats, consum de productes càrnics derivats i carns d’animals infectats, objectes contaminats i vehicles de transport de bestiar.

Tot i no tenir cap implicació per a la salut humana, la introducció de la malaltia al nostre país tindria greus conseqüències per a la salut i el benestar dels animals així com per a l’economia de la indústria agroalimentària catalana, on el sector porcí és molt rellevant.

Us recordem que:

1.- Si es troba algun senglar mort: no el toquis, no t’apropis i truca al telèfon dels Agents rurals.
2.- No donar de menjar als porcs senglars.

Cal recordar que la prevenció de la Pesta Porcina Africana és cosa de tots i que, per tant, és molt important que tots els agents implicats segueixin les instruccions d’aquest material informatiu i extremin les mesures de bioseguretat per impedir l’entrada d’aquesta malaltia a Catalunya.

Documents relacionats

Triptic pesta porcina (pdf, 1.68 mb)