Gurb commemora l'U d'Octubre 2017

La Consellera de la Presidència del Govern de la Generalitat de Catalunya, Hble Sra, Elsa Artadi assistirà als actes de commemoració de l’u d’octubre a Gurb. Juntament amb d’Alba Camps, Delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Rosa Vestit, Directora General de l'Administració local de la Generalitat de Catalunya Mirella Cortés, portaveu del grup d'ERC al Senat, Alfred Verdaguer, d’Òmnium Cultural, i representants de l’ANC i del CDR entre d’altres, que acompanyaran l’Alcalde i President del Consell Comarcal d’Osona Joan Roca i altres autoritats locals.
El proper diumenge 30 de setembre Gurb commemorarà el primer aniversari de l’U d’Octubre de 2017 amb la inauguració d’una escultura, el descobriment d’una placa i una matinal d’actes populars organitzats per diferents entitats del poble i la col·laboració de l’Ajuntament.

Els actes començaran a partir de les 10h del matí, davant Les Escoles de Gurb, amb una xocolatada popular seguida d’un taller de castells a càrrec dels Sagals D’Osona. A partir de les 11h es descobrirà la placa “Aquí vam votar, aquí vam guanyar” per rememorar les votacions del dia U d’Octubre de 2017. Tot seguit es realitzarà una cercavila fins la Plaça U d’Octubre on després dels parlaments de les autoritats s’inaugurarà l’escultura, obra de Josep Ricart i Maymir, dedicada als qui van fer possible les votacions.

Amb aquest acte es vol commemorar un dia especial i la participació i col·laboració de tots els veïns i entitats del municipi que entre tots van fer possible la celebració d’un gran dia. Per aquest motiu la millor manera de posar en valor i record és que formi part de la llista de carrers del poble i perduri en el temps donant nom a una plaça i la presència d'una escultura.

Finalitzaran els actes amb un dinar popular, música i activitats diverses, i la sortida a partir de les 18:30h d’un bus cap a Lledoners.